čtvrtek 13. března 2014

Oběd pro otesánka


















Vepřové koleno připravuji v kombinované parní troubě. Kolena omyjeme, křížeme nařežeme kůži, osolíme, nakmínujeme a vložíme na grilovací mřížku, pod kterou umístíme pekáč na zachycení šťávy. V první fázi 2 hodiny probíhá parní program (100°C a 100% vlhkost). Po ukončení parního programu obalíme kosti alobalem a začneme koleno péct. Alobal na kostech zabrání nežádoucímu pálení kostí. 




3 vepřová kolena
sůl
kmín

pro pečení nastavíme tříkrokový kombinovaný program:
100°C a 100% vlhkost  - 2 hodiny
225°C a 20% vlhkost  - 1 hodina
225°C a 0% vlhkost - 30 minut



kůži křížem nařežeme

Kolena na mřížce posolená a pokmínovaná před zahájením parního programu
Takto vypadá vepřové koleno po ukončení programu vaření v páře. Kosti v této fázi pečlivě zabalíme do alobalu, zabrání to nežádoucímu pálení kostí během pečení. 
A toto je již upečené vepřové koleno. 












Pečené vepřové koleno podáváme s chlebem a křenem. 


křen připravuji následovně:
100g křenu
20 g oleje
70g vody
10g třtinového cukru
10g octa
5g soli


Všechny ingredience důkladně rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem.  Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat